Pyrantel oralna pasta za pse

Pyrantel oralna pasta za pse
Brend: PYRANTEL
Kod proizvoda: 10160 ID 90884
Dostupnost: Na lageru
Cena: 600.00Din
Sa PDV-om: 600.00Din
Količina:     - ILI -   Dodaj u listu želja
Dodaj za poređenje

Kupovina ovog leka se obavlja u Veterinarskoj apoteci ZOO CERIĆ
Oglas i cena su informativnog karaktera.
Pozovite nas na:
Fiksni telefon: +381 (32) 374 150
Mobilni telefon: +381 (64) 24 54 897

Pyrantel – pasta za pse

IME LEKA: PYRANTEL - pasta za pse, Pirantel 22 mg/g, oralna pasta za pse.

KVALITATIVNI I KVANTITATIVNI SASTAV: 1 g oralne paste sadrži: Aktivne supstance: Pirantel - embonat 22 mg. Pomoćne supstance: Karmeloza - natrjium, Aspartam, Prečišćena voda.

INDIKACIJE: Lečenje infekcija uzrokovanih odraslim oblicima nematoda Toxocara canis, T. leonine, Ancylostoma caninum, Uncinaria stenocephala, Physaloptera.

KONTRAINDIKACIJE: Nisu poznate.

NEŽELJENA DEJSTVA: Sporadično je moguća pojava mučnine i povraćanja kod mladih životinja. Organofosfati i dietilkarbamati često korišćeni kao biocidni agent protiv ektoparazita inteziviraju neželjene reakcije. Ukoliko primetite ozbiljno ili bilo kakvo drugo neželjeno dejstvo koje nije ovde navedeno, o tome obavestiti nadležnog veterinara.

CILJNE VRSTE ŽIVOTINJA: Psi.

DOZIRANJE I NAČIN PRIMENE: Lek Pyrantel - pasta za pse se aplikuje oralno, direktno preko oralnog šprica ili pomešano sa hranom u dozi od 14-15 mg pirantel paste/kg telesne mase, ekvivalentno 0,63-0,68 g proizvoda po kilogramu telesne mase, ceo sadržaj uređaja za doziranje je dovoljan za tretman psa težine 15 kg. Uređaj za doziranje ima dozator koja deli celokupnu količinu na 10 delova, što znači da je 1 deo dovoljan za tretiranje psa težine 1,5 kg. Proizvod treba da se aplikuje dva puta u intervalu od 10 dana. Poželjno je da se životinje tretiraju na svaka 3 meseca. Prvi put se proizvod može primeniti kod štenaca starosti 2 nedelje. U slučaju dugotrajne upotrebe proizvoda preporučljivo je da se
periodično izvrši koprološki pregled za procenu efikasnosti lečenja.

KARENCA: Nije primenljivo.

POSEBNA UPOZORENJA ZA ČUVANJE LEKA: Čuvati van domašaja dece. Uslovi čuvanja leka: Čuvati na temperaturi do 25 C od svetlosti. Rok upotrebe: 2 godine. Rok upotrebe posle otvaranja: iskoristiti odmah.

POSEBNA UPOZORENJA:
Za primenu na životinjama: Pirantel-embonat je relativno nerastvorljiv u vodi i praktično se ne absorbuje iz lumena gastrointestinalnog trakta. Zbog velike granice sigurnosti predoziranje se retko javlja kod odraslih pasa i štenadi. Da bi se izbegla reinvazija sve životinje koje se drže zajedno treba tretirati u isto vreme. Mesto gde žive životinje treba temeljno očistiti nakon svakog tretmana. Izlučevine treba ukloniti na odgovarajući način (zakopati ili odložiti u poseban kontejner). U cilju sprečavanja razvoja rezistencije koja može dovesti do smanjenja ili izostanka efikasnosti terapije, treba izbegavati:
-suviše čestu i ponavljanu upotrebu antihelmintika iste grupe, tokom dužeg vremenskog perioda.
-subdoziranje, koje može biti posledica pogrešno procenjene telesne mase, pogrešnog načina primene leka ili upotrebe nekalibrisanog dozera.
Kliničke slučajeve sumljive na razvoj rezistencije na antihelmintike treba potvrditi odgovarajućim testovima (npr. test redukcije broja jaja u fecesu). Ukoliko dobijeni rezultati ukazuju na razvoj rezistencije na određeni antihelmintik, u lečenj treba koristiti antihelmintik druge klase, odnosno sa drugim mehanizmom delovanja. Upotreba tokom graviditeta i laktacije: Proizvod se može koristiti tokom graviditeta i laktacije. 

 

Napiši recenziju

Ime:


Recenzija: Note: HTML nije preveden!

Ocena: Loše           Dobro

Unesite kod sa slike:Powered by OpenCart
ZOOCERIC pet shop - Internet prodavnica za kućne ljubimce © 2021
View Mobile / Standard