Isathal kapi za oči za pse, mačke i kuniće

Isathal kapi za oči za pse, mačke i kuniće
Kod proizvoda: 91022 ID 91022
Dostupnost: Na lageru
Cena: 770.00Din
Sa PDV-om: 770.00Din
Količina:     - ILI -   Dodaj u listu želja
Dodaj za poređenje

Kupovina ovog leka se obavlja u Veterinarskoj apoteci ZOO CERIĆ
Oglas i cena su informativnog karaktera.
Pozovite nas na:
Fiksni telefon: +381 (32) 374 150
Mobilni telefon: +381 (64) 24 54 897

Isathal kapi za oči za pse, mačke i kuniće

 

Isathal 10mg/g kapi za oči, supenzija za pse, mačke i kuniće.

KVALITATIVNI I KVANTITATIVNI SASTAV 1g kapi za oči, suspenzije sadrži: Aktivna supstanca: Fuzidinska kiselina 10 mg Pomoćne supstance: Benzalkonijum hlorid - kao antimikrobni konzervans 0,11 mg Dinatrijum edetat - kao dodatni konzervans 0,5 mg

FARMACEUTSKI OBLIK Kapi za oči, supenzija. Viskozna suspenzija bele do skoro bele boje.

KLINIČKI PODACI: Ciljne vrste životinja Psi, mačke i kunići. Indikacije Psi: Za površinsku primenu kod konjunktivitisa uzrokovanog sa Staphylococcus aureus a posebno za biotip Staphylococcus intermedius. Mačke: Za površinsku primenu kod konjunktivitisa koji je povezan sa sekundarnim stafilokoknim infekcijama. Kunići: Za površinsku primenu kod konjunktivitisa uzrokovanog stafilokokama.

Kontraindikacije: Ne primenjuje se u slučaju konjuktivitisa uzrokovanog s Pseudomonas spp. Ne daje se kod životinja sa poznatom preosetljivošću prema aktivnoj ili pomoćnim supstancama.

Posebna upozorenja za svaku ciljnu vrstu: Kod mačaka treba utvrditi i lečiti primarni uzrok konjunktivitisa, ako je to moguće.

Kod kunića konjunktivitis može biti povezan sa upalom suzne vrećice i/ili bolesti zuba. U takvim slučajevima, potrebno je odgovarajuće dodatno lečenje.

Kap se nakon dodira sa suzama brzo pretvara u tečnost i ne utiče na vid. Paziti da ne dođe do kontaminacije sadržaja tube tokom primene, i da vrh tube ne dođe u direktni kontakt s okom. Izbegavati dodirivanje vrha tube prstima. Ne koristiti istu tubu za lečenje različitih životinja.

Posebna upozorenja za osobe koje daju veterinarski lek životinjama: Nakon primene leka oprati ruke.

Neželjene reakcije: Može doći do pojave alergijskih reakcija ili reakcija preosetljivosti na aktivnu ili pomoćne supstance. U slušaju preosetljivosti, prekinite sa primenom leka.

Upotreba tokom graviditeta i laktacije Lek je bezbedan za primenu kod gravidnih životinja i životinja u laktaciji.

Doziranje i način primene Za okularnu upotrebu. Jednu kap leka ukapati u oko jednom ili dva puta na dan. Lečenje treba nastaviti najmanje 24 sata nakon što se oko vrati u normalno stanje. Ako 5 dana od početka primene leka nema poboljšanja kliničke slike, potrebno je ponovno utvrditi dijagnozu. Ako je samo jedno oko inficirano, savetuje se lečenje oba oka kako bi se sprečila infekcija drugog oka. U takvim slučajevima, bolje je prvo tretirati oko koje nije inficirano kako bi izbegli prenošenje infekcije putem kapaljke.

Nije za primenu na kunićima namenjenim za ishranu ljudi.

Napiši recenziju

Ime:


Recenzija: Note: HTML nije preveden!

Ocena: Loše           Dobro

Unesite kod sa slike:Powered by OpenCart
ZOOCERIC pet shop - Internet prodavnica za kućne ljubimce © 2021
View Mobile / Standard