Profender za mačke od 2.5 do 5kg 1 ampula

Profender za mačke od 2.5 do 5kg 1 ampula

Brend: PROFENDER
Kod proizvoda: 10155
Dostupnost: Na lageru
Cena: 950.00Din
Sa PDV-om: 950.00Din
Količina:     - ILI -   Dodaj u listu želja
Dodaj za poređenje
narucivanje robe telefonom
Naruči artikal telefonom!

Profender za mačke od 2.5–5kg  1 ampula

U kutiji se nalaze 2 ampule

KVALITATIVNI I KVANTITATIVNI SASTAV

Aktivne supstance:

Profender za mačke 2.5-5kg 0.7ml:

emodepsid 15mg, prazikvantel 60mg

Pomoćne supstance: Butilhidroksianizol (E320) 5,4 mg/mL Izopropiliden glicerol

Mlečna kiselina

INDIKACIJE

Lek je namenjen za lečenje i kontrolu parazitskih oboljenja mačaka uzrokovanih nematodama i cestodama sledećih vrsta:

Valjkasti crvi (Nematode):

Toxocara cati (zreli adulti, nezreli adulti, L4 i L3 larve) Toxascaris leonina (zreli adulti, nezreli adulti i L4 larve) Ancylostoma tubaeforme (zreli adulti, nezreli adulti i L4 larve)

Pantljičare (Cestode) :

Dipylidium caninum (adulti) Taenia taeniaeformis (adulti)

Echinococcus multilocularis (adulti)

KONTRAINDIKACIJE

 

Ne primenjivati kod mačića mlađih od 8 nedelja ili lakših od 0,5 kg.

 

NEŽELJENA DEJSTVA

 

Moguća je, u vrlo retkim slučajevima, pojava salivacije i povraćanja. Ovo se javi kada mačke ližu mesto aplikacije neposredno nakon primene leka. U vrlo retkim slučajevima, može se na mestu aplikacije leka Profender javiti prolazna alopecija, svrab i/ili zapaljenje kože.

Ukoliko primetite neko ozbiljno neželjeno dejstvo ili bilo koje neželjeno dejstvo koje nije navedeno u ovom uputstvu, obavestite o tome ordinirajućeg veterinara.

NAČIN PRIMENE

Upotreba nakapavanjem. Za spoljašnju primenu.

Profender se može koristiti tokom graviditeta i laktacije.

Moguće je da se razvije rezistencija parazita na bilo koju grupu antihelmintika, nakon česte, ponovljene primene leka iz te grupe.

UPUTSTVO ZA PRAVILNU UPOTREBU LEKA

Uzeti jednu tubu iz pakovanja. Držati tubu u uspravnom položaju, zavrnuti i povući zatvarač, dok se ne skine sa vrha tube. Okrenuti zatvarač i iskoristiti ga da se ukloni zapečaćena površina sa vrha tube.

Razgrnuti dlaku na vratu mačke, u predelu baze lobanje, sve dok koža ne postane vidljiva. Prisloniti vrh tube na kožu i stiskanjem tube isprazniti njen sadržaj neposredno na kožu. Primena leka na deo vrata kod baze lobanje smanjuje mogućnost da mačka liže primenjeni lek. Lek primenjivati samo na površinu kože i samo na neoštećenu kožu.

POSEBNA UPOZORENJA

Lek ne primenjivati peroralno ili parenteralno.

Onemogućiti da tretirana mačka ili mačke iz njenog okruženja ližu mesto aplikacije dok se ne osuši.

Moguće je da se razvije rezistencija parazita na bilo koju grupu antihelmintika, nakon česte, ponovljene primene leka iz te grupe.

Iskustva u primeni kod bolesnih i iznurenih životinja su ograničena, tako da se lek kod ovih životinja može koristiti jedino nakon procene rizika i koristi.

Šamponiranje ili potapanje životinje u vodu nakon tretmana može da smanji efikasnost leka. Zbog toga, tretirane životinje ne treba kupati dok se primenjeni lek ne osuši.

Za korisnika

Tokom primene leka ne treba jesti, piti ili pušiti.

Izbegavati kontakt sa područjem na koje je lek aplikovan dok se ne osuši. Tokom ovog vremena treba i decu sprečiti da dodiruju tretirane životinje.

Nakon primene leka oprati ruke.

U slučaju da lek dođe u kontakt sa kožom čoveka neophodno je da se odmah opere vodom i sapunom. Ukoliko lek dospe u kontakt sa očima, neophodno je dobro ih isprati velikom količinom vode. Ukoliko simptomi nadražaja kože ili očiju ne nestanu ili se lek slučajno proguta, treba potražiti medicinsku pomoć i lekaru pokazati ovo Uputstvo.

Sprečiti decu da dodiruju ili budu u dužem kontaktu sa tretiranim mačkama (npr. da spavaju pored njih) tokom prvih 24 sata od primene leka.

Rastvarač koji je sastojak leka može da napravi fleke na nekim materijalima, kao što su koža, tkanina, najlon ili obrađene površine. Ostaviti mesto aplikacije da se osuši pre nego dođe u kontakt sa ovim materijalima.

Napiši recenziju

Ime:


Recenzija: Note: HTML nije preveden!

Ocena: Loše           Dobro

Unesite kod sa slike:NARUCIVANJE ARTIKALA TELEFONOM: Srbija:
tel: +381 (32) 347 150
mob tel: +381 (64) 24 54 897
Izdiktirajte operateru šifru artikla: 10155

Operater će zapisati vaše podatke: ime, adresu isporuke, kontakt telefon i napraviti narudžbenicu. Porudžbina će vam biti poslata kurirskom službom, na adresu koju ste ostvili našem operateru. Orjentaciona cena slanja paketa kurirskom službom je 250,00 dinara a vremenski period 2-3 radna dana (ne Subota i Nedelja). Za porudžbine veće od 4000,00 dinara isporuka je besplatna! Za detalje pitajte operatera.

Robu i trošak isporuke plaćate POUZEĆEM, kuriru službe koja vam dostavi paket. Kada predamo pošiljku kurirskoj službi (radnim danima od 9.00 do 16.00 časova), obavestićemo vas da vaš artikal možete u sledećih nekoliko dana očekivati na adresi iporuke.

Powered by OpenCart
ZOOCERIC pet shop - Internet prodavnica za kućne ljubimce © 2020
View Mobile / Standard