Preparat protiv unutrašnjih parazita pasa Prazinon Plus tableta 1kom

Preparat protiv unutrašnjih parazita pasa Prazinon Plus tableta 1kom
Brend: PRAZINON PLUS
Kod proizvoda: 20088 ID 20088
Dostupnost: Na lageru
Cena: 80.00Din
Sa PDV-om: 80.00Din
Količina:     - ILI -   Dodaj u listu želja
Dodaj za poređenje

Kupovina ovog leka se obavlja u Veterinarskoj apoteci ZOO CERIĆ
Oglas i cena su informativnog karaktera.
Pozovite nas na:
Fiksni telefon: +381 (32) 374 150
Mobilni telefon: +381 (64) 24 54 897

PRAZINON plus

Sastav

1 tableta sadržava:
50 mg prazikvantela
144 mg pirantel pamoata
150 mg febantela. .

Djelovanje

Prazinon® Plus tablete su širokospektarni anthelmintik za štenad i odrasle pse, a sadrže kombinaciju prazikvantela, pirantel pamoata i febantela. Pojedinačni sastojci tableta međusobno ne interferiraju već djeluju protiv parazita na nekoliko načina.
Indikacije

Suzbijanje nametničkih invazija odraslih pasa i štenadi što ih uzrokuju nematodi (gliste) i cestodi (pantljičare) i to:
- nematodi: Toxocara canis, Toxascaris leonina, Uncinaria stenocephala, Ancylostoma caninum, Trichuris vulpis;
- cestodi: Echinococcus granulosus, E. multilocularis, Dipylidium caninum, Taenia hydatigena, Taenia pisiformis, Taenia taeniaeformis, Taenia serialis, Taenia ovis, Taenia cervi, Mesocestoides spp. i Joyeuxiella spp.

Kontraindikacije

Tablete ne davati kujama u prvih 40 dana graviditeta.

Upotreba

Prazinon® Plus tablete daju se izravno u usta npr. na koren jezika ili umešane u prikladnu hranu (komadić mesa, sira i sl.). Po potrebi tablete se prije davanja može razlomiti tj. usitniti. Preporučuje se tablete dati prie obroka hrane. Životinjama nije potrebno prethodno uskratiti hranu.
Daje se jedna tableta na 10 kg tjelesne mase jednokratno (što iznosi 5 mg prazikvantela, 14,4 mg pirantel pamoata (= 5 mg pirantel baze) i 15 mg febantela po kg tjelesne mase).
U svrhu redovnog uklanjanja crijevnih nametnika dostatno je jednokratno davanje tableta Prazinon® Plus. Za redovnu dehelmintizaciju preporučuje se tablete dati svaka 3 mjeseca, no u okolnostima vrlo teških invazija dehelmintizaciju treba ponoviti nakon 14 dana.

Štene i mali pas
0,5 - 2 kg telesne mase 1/4 tablete
2 - 5 kg telesne mase 1/2 tablete
5 - 10 kg telesne mase 1 tableta
Srednje veliki pas
10 -20 kg telesne mase 2 tablete
20 -30 kg telesne mase 3 tablete
Veliki pas
30 - 40 kg telesne mase 4 tablete

U štenadi je invazija pantljičarama najranije moguća u jedinki starijih od 2 do 3 tjedna, pa se Prazinon® Plus tablete smeju dati nakon navršene tri nedelje ako se utvrdi mješovita invazija glistama i pantljičarama.
Pri invaziji askaridima, posebno štenadi, ne treba očekivati da će se jednokratnom dehelmintizacijom u potpunosti ukloniti gliste iz psa. Zbog toga i nadalje može biti prisutna opasnost invadiranja osoba, posebno djece, koja dolazi u bliski dodir sa životinjama. Preporučuje se stoga ponoviti dehelmintizaciju štenadi u dobi od 6 i 12 nedelja U okolnostima jače invazije primjena Prazinon® Plus tableta može se ponoviti već nakon 2 nedelje.
Preporučuje se pse dehelmintizirati prije vakcinacija.

Napomene

Tablete s pirantelom treba oprezno davati  vrlo mršavim životinjama. Prazikvantel ne djeluje ovicidno tj. ne uništava jajašca pantljičara te se izmet tretiranih mesojeda u prva dva dana nakon dehelmintizacije mora sakupljati i neškodljivo uklanjati (zakopati, spaliti). Buve Ctenocephalides felis i C. canis su posrednici, tj. izvori invazije za pantljičaru Dipylidium caninum te je potrebno istodobno s dehelmintizacijom uništavati i buve.

 

Napiši recenziju

Ime:


Recenzija: Note: HTML nije preveden!

Ocena: Loše           Dobro

Unesite kod sa slike:Powered by OpenCart
ZOOCERIC pet shop - Internet prodavnica za kućne ljubimce © 2021
View Mobile / Standard